Tietoa kassasta

Suomen Elintarviketyöläisten Työttömyyskassa maksaa työttömille ja lomautetuille jäsenilleen ansiopäivärahaa sekä muutosturvarahaa yli 55-vuotiaille irtisanotuille. Työttömyyskassa maksaa liikkuvuusavustusta, jos jäsen ottaa vastaan työn pitkän matkan päästä ja vuorottelukorvausta vuorotteluvapaalla oleville jäsenilleen. Ansiopäivärahaa voi saada myös työllistymistä edistävien palvelujen, kuten työvoimakoulutuksen ja omaehtoisen opiskelun ajalta. Lue lisää työttömyyskassan maksamista etuuksista.

>> Suomen Elintarviketyöläisten Työttömyyskassa sulautuu Avoimeen työttömyyskassaan 1.1.2024

Suomen Elintarviketyöläisten Työttömyyskassassa on noin 17 000 jäsentä. Työttömyyskassan lisäksi SEL:n seitsemän aluetoimistoa palvelevat jäseniä työttömyysturva-asioissa. Etuushakemukset käsitellään työttömyyskassassa Helsingissä, jossa kassan palveluksessa työskentelee seitsemän etuuskäsittelijää sekä kassanhoitaja ja kassanjohtaja.

Työttömyyskassan vastuunalainen toimihenkilö on kassanjohtaja Jenni Korkeaoja, jonka tavoitat numerosta 040 846 7511. Jos asiasi koskee etuusneuvontaa tai hakemuksesi tilannetta, soitathan työttömyyskassan palvelunumeroon 09 4246 1210, joka palvelee maanantaista torstaihin kello 8.30–15.30 ja perjantaisin kello 8.30–15.

Työttömyyskassan hallitus 2022–2027:

Varsinainen jäsen:1. varajäsen:2. varajäsen:
1Jari EronenTuire VuorioAnne Wassholm
2Veli-Matti Jussinniemi, vpj.Arto TurpeenojaSami Säily
3Sari LindroosHannu MäkeläSatu Karjanlahti
4Sirkku MertanenKirsi MarkkanenTerhi Åhman
5Markus PatjaHenna RuuskanenToni Ilves
6Jukka SilvonenJaana KiukasMaarit Lempinen
7Lea Väänänen, pj.Janne HämäläinenMikko Sutela

Työttömyyskassan valtuuston puheenjohtaja toimikaudella 2022–2027 on Ville Vatka, 1. varapuheenjohtaja Juha Tuomari ja 2. varapuheenjohtaja Karol Kula. Lisäksi valtuustoon kuuluu 30 varsinaista jäsentä, joilla jokaisella on kaksi henkilökohtaista varajäsentä.

Työttömyyskassan toimintaa säätelevät työttömyyskassalaki ja työttömyysturvalaki sekä muiden lakien ja asetusten lisäksi kassan säännöt. Työttömyyskassojen noudattamat ohjeet ja määräykset vahvistaa sosiaali- ja terveysministeriö ja niiden toimintaa valvoo Finanssivalvonta.

Työttömyysturvalaki

Työttömyyskassalaki

Työttömyyskassan säännöt

Työttömyyskassan tietosuojaseloste