Elintarviketyöläisten työttömyyskassan edustajisto päätti sulautumisesta Avoimeen työttömyyskassaan

Elintarviketyöläisten työttömyyskassan on tarkoitus sulautua Avoimeen työttömyyskassaan 1.1.2024 alkaen.

Suomen Elintarviketyöläisten Työttömyyskassan edustajiston ylimääräinen kokous on tänään hyväksynyt yksimielisesti työttömyyskassan hallituksen esityksen työttömyyskassan sulautumisesta Avoimeen työttömyyskassaan eli A-kassaan 1.1.2024 alkaen.

A-kassan kokous hyväksyy omalta osaltaan sulautumisen perjantaina 26.5.2023. Tämän jälkeen työttömyyskassat hakevat vielä työttömyyskassalain mukaisesti työttömyyskassojen toimintaa valvovan Finanssivalvonnan suostumuksen sulautumissopimukselle.

Sulautumisella haetaan leveämpiä harteita, joilla pystytään vastaamaan työttömyyskassoihin kohdistuviin lisääntyviin velvoitteisiin.

– Sulautumalla osaksi isompaa työttömyyskassaa, pystymme jatkossakin tuottamaan jäsenillemme laadukkaat työttömyyskassapalvelut kustannustehokkaasti, Suomen Elintarviketyöläisten työttömyyskassan hallituksen puheenjohtaja Lea Väänänen sanoo.

Iso ja monialainen työttömyyskassa mahdollistaa myös paremman varautumisen työllisyyden kausivaihteluihin.

Työttömyyskassojen määrä on ollut jatkuvassa laskussa. Tämän vuoden alusta Suomessa on enää 15 palkansaajien ja yksi yrittäjien työttömyyskassa. Vuonna 1995 työttömyyskassoja oli vielä 67.

Suomen Elintarviketyöläisten Työttömyyskassa on noin 17 000 jäsenellään Suomen toiseksi pienin työttömyyskassa. A-kassa on Suomen kolmanneksi suurin työttömyyskassa. Tämän vuodessa alussa sen jäsenmäärä nousi yli 228 000 jäseneen, kun Kuljetusalan työttömyyskassa sulautui A-kassaan.

A-kassa on kaikille palkansaajille avoin työttömyyskassa. A-kassan kanssa tekee yhteistyötä jo kymmenen ammattiliittoa: Teollisuusliitto, Rakennusliitto, Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT, Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU, Suomen Merimies-Unioni SMU, Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto Teme, Journalistiliitto, Näyttelijäliitto, Muusikkojen liitto sekä Ay-toimihenkilöt.

– Sulautuminen ei edellytä Suomen Elintarviketyöläisten Työttömyyskassan jäseniltä mitään toimenpiteitä, eikä jäsenten työttömyysturvaan tai etuuksien maksatukseen tule sen takia muutoksia. Jäsenyys jatkuu uudessa työttömyyskassassa automaattisesti ja ilman katkoksia, Suomen Elintarviketyöläisten Työttömyyskassan johtaja Jenni Korkeaoja kertoo.

SEL:n jäsenmaksu sisältää jatkossakin työttömyyskassan jäsenmaksun.

Suomen Elintarviketyöläisten Työttömyyskassan edustajiston ylimääräiseen kokoukseen Paasitornissa Helsingissä osallistui tänään 67 äänivaltaista edustajaa.