Lähetä verokorttisi työttömyyskassaan vain, jos tilaat muutosverokortin etuutta varten

Työttömyyskassa saa jäsentensä veroprosentit suoraan verottajalta. Jos et toimita työttömyyskassalle muutosverokorttia etuutta varten, työttömyyskassa tekee ansiopäivärahastasi veroprosenttisi suuruisen ennakonpidätyksen, kuitenkin aina vähintään 25 %:n suuruisen ennakonpidätyksen.

Jos haluat toimittaa työttömyyskassalle muutosverokortin etuutta varten, voit tilata sen verottajalta esimerkiksi OmaVerosta. Kun valitset maksajaksi Suomen Elintarviketyöläisten Työttömyyskassan, verottaja lähettää muutosverokortin suoraan sähköisesti työttömyyskassaan.

Jos olet toimittanut työttömyyskassalle muutosverokortin etuutta varten, sen tuloraja nollautuu vuodenvaihteessa, mutta sama veroprosentti on voimassa vielä tammikuun ajan.

Jos sinulla on kysyttävää, voit soittaa työttömyyskassamme neuvontanumeroon 09 4246 1210, joka palvelee maanantaista torstaihin klo 8.30–15.30 ja perjantaisin klo 8.30–15.