Tunnetko ansioturvasi? Työttömyyskassojen etuusoppaasta tietoa viidellä kielellä

Työttömyyskassojen etuusopas vuodelle 2022 on ilmestynyt suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, viroksi ja venäjäksi. Etuusoppaat löydät Etuudet-sivulta.

Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö TYJ:n julkaisema opas kertoo työttömyyskassan jäsenilleen maksamista etuuksista ja niiden ehdoista.

Työttömyyskassan jäsenilleen maksamia etuuksia ovat työttömille ja lomautetuille maksettava ansiopäiväraha, vuorotteluvapaalla oleville maksettava vuorottelukorvaus sekä työllistyville maksettava liikkuvuusavustus. Työttömyysetuutta voi saada myös työllistymistä edistävien palvelujen, kuten työvoimakoulutuksen ja omaehtoisen opiskelun ajalta.

Suosittelemme toimittamaan ansiopäivärahahakemuksen liitteineen työttömyyskassaan sähköisesti eAsiointi-palvelussa, jolloin hakemusten perilletulo ja käsittely nopeutuu. Tiedotamme ansiopäivärahahakemusten käsittelyajoista Käsittelytilanne-sivulla.

Jos sinulla on kysyttävää työttömyysturvasta, palvelemme sinua numerossa 09 4246 1210 maanantaista torstaihin kello 8.30-15.30 ja perjantaisin kello 8.30-15. Voit myös lähettää meille viestin eAsioinnin kautta.