Toimi näin, jos sinut lomautetaan koronavirusepidemian seurauksena

Lain mukaan työnantajan on annettava lomautusilmoitus työntekijöille vähintään 14 päivää tai ajalla 1.4.-30.6.2020 viisi päivää ennen lomautuksen alkua. Vähintään 20 ihmistä säännöllisesti työllistävissä yrityksissä on lisäksi käytävä yhteistoimintaneuvottelut työntekijöiden kanssa ennen lomautusilmoituksen antamista. Ilmoituksessa on kerrottava lomautuksen peruste, sen alkamisaika ja kesto tai arvioitu kesto. Jos työnantajasi yrittää lomauttaa lain vastaisesti, ole yhteydessä oman alueesi SEL:n aluesihteeriin.

Jos sinut lomautetaan, ilmoittaudu verkossa työttömäksi työnhakijaksi viimeistään ensimmäisenä lomautuspäivänäsi.

Kun olet ollut lomautettuna vähintään kaksi viikkoa, hae ansiopäivärahaa työttömyyskassan sähköisessä eAsiointi-palvelussa. Jos lomautuksesi kestää lyhyemmän ajan, hae ansiopäivärahaa aikaisintaan viimeisen lomautuspäivän jälkeen.

Lue tarkat ohjeet: Toimi näin, jos sinut lomautetaan

Lue lisää päivärahan maksamisesta lomautuksen ajalta

SEL:n vastauksia kysymyksiin koronaepidemian vaikutuksista elintarvikealan työntekijöihin

SAK:n vastauksia kysymyksiin koronaepidemian vaikutuksista työntekijöihin

Uutista on päivitetty 31.3.2020.