Työttömyysturvaa voi saada samaan aikaan osa-aikatyön tai keikkatyön kanssa

Kun liityt SEL:n jäseneksi, liityt samalla työttömyyskassan jäseneksi. Maksamalla palkastasi jäsenmaksua, kerrytät työssäoloehtoasi ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan, jota voit saat, jos jäät työttömäksi tai sinut lomautetaan.

Jos et löydä kokopäivätyötä, voit saada työttömyysturvaa samaan aikaan, kun teet osa-aikatyötä. Kun saat osa-aikatyön tai keikkatyön, työttömyysetuutesi sovitellaan yhteen tulojesi kanssa. Voit ansaita 300 euroa kuukaudessa ilman, että palkka vaikuttaa työttömyysturvaasi. Sen jälkeen jokainen ansaittu euro vähentää työttömyysetuuttasi 50 sentillä. Esimerkiksi 400 euron palkkasi vähentää etuuttasi 50 euroa.

Lue lisää: Työn ja työttömyysturvan voi yhdistää

Kysy lisää SEL:n ja Suomen Elintarviketyöläisten työttömyyskassan puhelinneuvonnasta numerosta 09 4246 1210, joka palvelee maanantaista perjantaihin kello 8.30-15.30. Tiistaisin ja torstaisin kello 9-11 numerossa palvelevat työttömyyskassan etuuskäsittelijät.