SEL:n jäsenet voivat välttää aktiivimallin leikkurin Taitava työnhakija -koulutuksella

SEL tarjoaa jäsenilleen Taitava työnhakija –verkkokoulutuksen, jolla jokainen voi edistää työnhakutaitojaan ja työtön SEL:n jäsen voi lisäksi välttää työttömyysturvan aktiivimallin 4,65 %:n leikkurin loppuvuoden ajan.

Taitava työnhakija -koulutus koostuu neljästä erillisestä viiden päivän verkkokurssista. Koulutus on avoin ja maksuton kaikille SEL:n jäsenille, myös tällä hetkellä työsuhteessa oleville tai opiskeleville jäsenille.

Verkkokoulutukseen voi osallistua ajasta ja paikasta riippumatta. Osallistuja tarvitsee vain älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen sekä nettiyhteyden.

Ammattiliitot ovat voineet huhtikuun alusta alkaen järjestää työllistymistä tukevaa toimintaa, joka täyttää työttömyysturvan aktiivimallin vaatimukset. SEL on yhdessä SAK:n ja muiden liittojen kanssa vastustanut työttömyysturvaa epäoikeudenmukaisesti leikkaavaa aktiivimallia alusta asti ja tavoitteena on edelleen, että maan tuleva hallitus peruu koko aktiivimallin.

– Vaikka emme hyväksy aktiivimallia ja vaadimme sen perumista, haluamme tarjota kaikille työttömille jäsenillemme mahdollisuuden välttää työttömyysturvan leikkuri koulutuksellamme. Todennäköisesti aktiivimalli on joka tapauksessa voimassa tämän vuoden loppuun asti ja suorittamalla kaikki neljä erillistä viiden päivän kurssia välttää työttömyysturvan leikkaukset loppuvuoden ajan, SEL:n koulutussihteeri Jaana Saaranen kertoo.

Työttömän jäsenen ei tarvitse ilmoittaa TE-toimistolle Taitava työnhakija -koulutuksen aloittamisesta tai tarkistuttaa kurssin kelpoisuutta TE-toimistosta. Kunkin jakson suorittamisesta saa erillisen todistuksen, jonka työtön jäsen toimittaa itse Suomen Elintarviketyöläisten työttömyyskassaan tai Kelaan, jos Kela maksaa työttömyysetuuden. Todistuksella työtön osoittaa aktiivisuutensa 65 päivän tarkastelujakson ajalta.

– Huomioithan, että liiton tarjoama koulutus kelpaa kerryttämään aktiivisuusehtoa ensimmäisen kerran vasta sellaisena aktiivisuuden seurantajaksona, joka on alkanut 1.4.2019 tai sen jälkeen, Saaranen korostaa.

Taitava työnhakija –verkkokoulutuksen SEL:n jäsenille tuottaa UP! Partners.

Ilmoittaudu verkkokoulutukseen osoitteessa www.selry.fi/koulutus. Rekisteröitymiseen tarvitset jäsennumerosi, jonka näet jäsenkortistasi tai kirjautumalla SEL:n eAsiointiin osoitteessa www.selry.fi/easiointi. Jäsenyys tarkistetaan rekisteröitymisen jälkeen. Osallistumisoikeutesi hyväksytään viimeistään seuraavana arkipäivänä.